Mindenféle - rólunk

Szeretnék többet írni, de nem megy. Dínóka most is rajtam lóg, igaz az éjszakákon kívül ez a két óra az, amikor csak rá figyelek. Szerintem ő ezt pontosan tudja és ki is használja.
Végre jó idő van, sokat vagyunk kint, délelőtt játszótér, délután kert vagy másik játszó'. Piroska imádja a nyüzsgést, már megismer néhány gyereket is, és tanulja az enyém-tiéd szabályokat. Napról-napra ügyesebb, már kapaszkodik és hajtja magát a rugós hintán, felmászik a csúszdára, már a kötélhágcsós mászón is próbálkozik.
Beszél egész nap, csak fordítógép kell hozzá, ez pedig én vagyok. Általában a szavak első szótagját mondja, így néha nehéz kitalálni a "ma"-ból, hogy ez most maci, majom, mazsola, malacka, vagy mi? Persze vannak szavak amiket szépen kimond: baba, mama, papa, apa, kár-kár, nyau-nyau, cica, Pista, postás, kuka, víz, hoppá, hinta, itt is, ott is, teteje, tészta, golyó, vissza és végre mondja: AJA!
Dinike is ügyesedik, nyúl a tárgyakért, tud kacagni, igaz még csak kétszer produkálta, és mindig vigyorog, ha hozzászólunk. Kedvence a szundibohóc, egy idétlen formájú, de mosolygós arcú csörgő és Piroska, ha nem vágja fejbe vagy hasba.
Éppen túl vagyunk egy tavaszi náthán, bár Dinit még sokszor kell porszívózni, Piroskát már csak néha, és magától szól, ha eldugul az orra: "Kikell po" - mutat az orrára. Tegnap éjjel végre mindenki aludt, már ránk fért, mert a nátha és az óraállítás együttes hatása egész héten kiütött minket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kiköltöztettük

Eltelt egy év?