Státuszok

I. Az egyéves: 79 cm - ezzel átlagon felüli. 10,5 kiló - ezzel a magasságára vetített súly percentilise pontosan 50%, tehát kiváló! Néhány lépést már egyedül megtesz, egyébként mászik mint a csík. Nővéréhez hasonlóan imád táncolni, és szereti ha énekelek. Aktuális kedvence: Erdő szélén házikó, természetesen mutogatással együtt, amikor a nyuszi kérleli a nagyapót, Dinike hatalmasat kacag. Hat foga van kint, és négy jön éppen. Szavai: Apa, P (ez Piroska), Pá, Hamm, vau-vau, Bba (ezt mostanában mindenre használja). Tudja "használni" a telefont, a távirányítót és a fogkefét. Próbálkozik a kanállal, de nagyon malacul eszik még akkor is ha én etetem - az ő szájába nem lehet csak úgy bedugni semmit, mert kiveszi, megnézi, aztán ha olyan kedve van újra beteszi, ha nem, akkor ledobja. Kedvenc játékai a labda és az autók, meg az amivel Piroska éppen játszik. Felismeri a könyvben a bocit és a zümit, ezeket meg is tudja keresni, ha kérjük. Rosszcsont! Igazi fiú, és sokkal jobban megdolgoztat, mint Piroska tavaly ilyenkor, persze neki van kitől tanulni :-) Apának szót fogad, nekem nem annyira :-(
Ujját szopizza elalváskor, és ha "bántják".
Tejterméken kívül mindent eszik, és még szopizik 4-5* naponta + az éjszakák, de legalább külön alszik...

II. A kétéves: 95 cm - ezzel nagyon-nagyon átlagon felüli. 13 kiló - a magasságra vetített súly percentilis 10-25%, ami a vékonyabb kategória, no de mi is ilyenek vagyunk, a BMI indexünk éppenhogy a normális alsó határán van. Páros lábbal ugrál, táncol, figurázik, tekergeti magát, próbálja a klippekről utánozni az embereket. Mászókázik, rugós hintázik, szerepjátékot játszik a babájával. Próbálja Dinókát tanítgatni, ilyenkor nagyon édes. Beszél mint a vízfolyás, mindent megjegyez, minden új szót elmagyarázunk neki, ha halljuk, hogy nem jól mondja. Rengeteg mondókát, dalt tud, mindig meglep, hogy mennyire ragad rá, ma pl. énekelgetett egy részt a tegnapi Ringató egyik dalából. Tudja az asztali imákat, és a Miatyánkból néhány foszlányt, az esti imádságban az a legfontosabb, hogy mindenki ugyanúgy fonja össze a kezét, így azt nem nagyon jegyzi meg, hogy olyankor mit mondunk :-)
Néha bugyit kér, de legtöbbször a parkettára sikerül a pisilés, de azért tudatában van a dolognak, sokszor beszél a biliről, WC-ről, egyszer majd csak eljön az a másik nap.
Azt eszi, amit mi. Kedvence a spenót, a kolbász és a túrórudi.
Velünk/velem alszik, és mostanában csak úgy hajlandó elaludni, ha szorosan összebújunk, nem tudom mikor fog leválni, de bevallom nekem is jó, amikor odabújik éjjel.
Cumizik elalváskor, és ha fáradt, beteg, vagy jön a foga. Cumisüveget már csak az esti tejecskéhez kér, egyébként pohárból vagy sportkupakos üvegből iszik.

Megjegyzések

  1. Tényleg jóóó magas gyerekek:), Pirinkó 10 cm-el lehagyta Flórát:), de a többiben egész hasonlóak lehetnek!

    VálaszTörlés
  2. Igen, langaléták lesznek, mint mi. Apukám mindig azt mondta, hogy azért vagyok egy fejjel magasabb az osztálytársaimnál, mert megbuktam az óvodában :-) akkor utáltam érte, persze ő jó viccnek szánta, csak az én kis eminens lelkemet ez bántotta. Igen, olvastam, hogy Morci is mennyit énekel, jó lenne összehozni őket, csak olyan messze vagyunk!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kiköltöztettük

Eltelt egy év?